Kaljanas: Naudojimo Instrukcija

Kaljanas yra sudarytas iš keletos dalių ir gali atrodyti, kad pradėti jį naudoti gali būti sudėtinga. Tačiau tai nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pradžių. Taigi, išsiaiškinkime, kaip pradėti naudoti kaljaną.

Kaip naudoti kaljaną:

  • Pirmiausia atskirkite stiklinį pagrindą nuo stiebo. Kai kurie kaljanai turi stiebus, kurie įsukami į pagrindą, kiti tvirtinami naudojant guminį tarpiklį, kurį turėsite pasukti ir ištraukti.
  • Užpildykite stiklinį pagrindą vėsiu arba kambario temperatūros vandeniu. Pritvirtinus stiebą, kotelio dugnas turėtų panirti tik 2,5 cm į vandenį.
  • Pritvirtinkite stiebą prie stiklo pagrindo. Įsitikinkite, kad guma yra sandari, naudodami guminį tarpiklį.
  • Tada pritvirtinkite savo kaljano žarną, naudodami sandariklį, kad įsitikintumėte, jog jis yra sandarus.
  • Padėkite kaljano padėklą ant stiebo.
  • Naudodami šakutę, į dubenį įsukite šiek tiek tabako.
  • Dubenėlio viršuje uždėkite karščio kamerą. Jei jos neturite, dubenėlį apvyniokite folija ir padarykite mažas skylutes, naudodami slailų daiktą.
  • Baigę padėkite dubenį ant koto ir įsitikinkite, kad jis sandarus.
  • Tada dar kartą patikrinkite visas pritvirtintas savo kaljano dalis ir įsitikinkite, kad jos tvirtai sujungtos ir sandarios.
  • Uždekite nuo 3 iki 4 anglių ir padėkite jas aplink dubenėlio kraštą, naudodamiesi žnyplėmis. Tolygiai padėkite anglis aplink dubenį, kad išvengtumėte netolygaus šilumos paskirstymo, kuris greičiau sudegins tabaką.
  • Įkvėpkite. Iškvėpkite. Pakartokite. Vėliau, jei reikia, pridėkite naujų karštų anglių.