Kaip Išvalyti Kaljaną: Žingsnis Po Žingsnio

Kai nusiperkate naują kaljaną, prieš pirmą naudojimą reikėtų jį išvalyti. Taip pat reikėtų pasielgti, kai kaljanas tampa nešvarus arba buvo nenaudotas ilgą laiką. Taigi, turbūt jums kyla klausimas, kaip reikia išvalyti kaljaną. Ką galima plauti, o ko ne. Perskaitykite žemiau pateiktą informaciją, kad jums pasidarytų aiškiau.

Kaljano valymas:

Stiebas:

Kaljano stiebo valymui geriausia naudoti ploną ir ilgą šepetėlį. Perleiskite karštą vandenį per metalinį stiebą, tada sudrėkinkite šepetėlį ir stumkite jį į vieną kaljano stiebo galą. Tada ištraukite ir, jei reikia, pakartokite šį veiksmą kelis kartus. Jei stiebas yra ilgesnis už šepetį, galite įdėti šepetėlį kitame gale ir išvalyti likusią stiebo dalį. Vėl perleiskite karštą vandenį per ]stiebą ir pakartokite veiksmą su šepetėliu.

Vaza:

Nuplaukite vazą karštu vandeniu ir, jei lieka nešvarumų, valykite vazos šepetėliu. Nuplovę vazą, leiskite jai išdžiūti.

Žarna:

Daugumą kaljano žarnų negalima plauti, jei gamintojas nenurodo kitaip. Neleiskite vandens per žarną, nes žarnos viduje yra metalinė ritė ir gali prasidėti korozija ar rūdijimas. Tiesiog pakabinkite žarnas vėsioje ir sausoje vietoje, kad užtikrintumėte kuo ilgesnį tarnavimo laiką. Jei jūsų kaljano žarna yra padengta plastiku arba pagaminta iš plastikinių vamzdžių, neturėtumėte nieko daryti, tik nuplaukite jas karštu vandeniu. Nepamirškite visada pakabinti žarnų, kad išdžiūtų.

Dubenys ir galvos:

Molio ir keramikos dubenys turi būti bent jau nuplauti. Būtinai nuplaukite arba naudokite mažus šepetėlius, kad išvalytumėte kaljano dubenėlio kaklą ir skyles. Kruopščiai valant kaljaną, galima naudoti valymo tirpalą, pvz., indų ploviklį arba acto ir vandens mišinį. Tokiu būdu galite išvalyti stiebą, vazą ir galvą. Valymo tirpalo naudojimas taip pat padės išvengti kaljano tabako skonio likučių. Jei leisite savo kaljanui išdžiūti per naktį po kruopštaus valymo, taip pat išvengsite skonio likučių kaupimosi.