Makaronai Su Krevetėmis Ir Kokosų Pienu

Pasidalinti šiuo receptu labai lengva… Leiskite sau pasijausti ypatingai ir pasigaminkite tobulą vakarienę – česnakines krevetes su kokosų pienu ir ryžių makaronais. Aštrios, česnakinės ar imbierinės krevetės, apkeptos svieste, ir pagardintos kokosų pienu – nepalieka abejingų. Šis patiekalas yra kreminės konsistencijos, šiek tiek sūrus ir šiek tiek aštrus. Jis patiekiamas su ryžių makaronais ir pagaminamas gana greitai (trukmė – apie 30 minučių). Puikiai tinka įtemptos dienos vakarui, kai norisi ko nors ypatingesnio, bet vis tiek greito, sveiko ir skanaus.

Tokie patiekalai kaip šios krevetės yra mano mėgstamiausi

Šios krevetės išsiskiria ypatingu, įvairių skonių deriniu. Tai greitas, palyginti sveikas (padaže yra vertingų žalumynų) ir labai skanus maistas.

Tradicinės česnakinės krevetės yra itališkas patiekalas ir patiekiamos tiesiog su sviestu ir citrinomis

Bet aš norėjau patobulinti šį klasika tapusį patiekalą. Įtraukiau šiek tiek tailandietiškų skonių – kreminio kokosų pieno ir ryžių makaronų. Taip, tai keičia patiekalo skonį ir tikriausiai sulauksiu kritikos dėl to. Bet mano tikslas buvo pasidalinti su jumis lengvu ir skaniu receptu. O šis krevečių receptas būtent ir atitiko tokį mano pasirinktą kriterijų.

Krevetės pirmiausia apšlakstomos trupučiu alyvuogių aliejaus, česnako, imbiero ir aštraus jalapeno

Tai yra pagrindiniai skoniai, todėl, jei nemėgstate česnako, šis receptas gali būti ne jums. Ir jei norite ne itin aštraus patiekalo, naudokite mažiau jalapeno. Leiskite krevetėms pabūti kelias minutes ir per tą laiką išvirkite ryžių makaronus.

Tada pakepinkite rūkytą šoninę

Tai suteiks patiekalui tikrai gilų skonį. Svarbiausia yra laiku išimti krevetes iš česnako marinato – išėmę jas, supjaustykite. Krevetes, virkite, įpilkite sviesto ir supilkite česnakinį marinatą. Tirpstant sviestui, česnakas karamelizuojasi aplink krevetes ir sukuria burnoje tirpstantį skonį. Tai yra ta akimirka, kai žinote, kad petiekalas bus ypatingai geras.

Jeigu norite, galite krevetes palikti keptuvėje ir supilti kokosų pieną

O aš išimu krvetes tam, kad jos išliktų traškios. Įpylus kokosų pieno, krevetės šiek tiek praranda traškumą. Taip pat kelias krevetes galima uždėti ant ryžių makaronų.

Beje, nutolstant nuo recepto

Vaikinai manęs dažnai klausia, ar aš darau ką nors ypatingo su maisto nuotraukoms. Mano atsakymas – tikrai ne. Bet man patinka į patiekalą pridėti garnyrų – tai irgi pagražina nuotraukas… Jei turite kokio nors ypatingo padažo, kuris gali paversti patiekalą spalvingesnius ar suteikti jam daugiau tekstūros –  naudokite jį.

Grįškime prie patiekalo

Išėmę pusę krevečių iš keptuvės, įpilkite kokosų pieno. Žinau, kad kokosų pienas gali būti išskirtinis ingredientas, suteikiantis patiekalui specifinio skonio, tačiau, kaip jau minėjau, norėjau pakoreguoti klasikinį patiekalą… O, beje, kokosų pienas sukuria kreminį, kvapnų padažą. Tai be galo skanu. Ypač su ryžių makaronais. Be to, ryžių makaronai pagaminami labai greitai, o tai – visada malonus privalumas!

Jei gaminsite šias česnakines krevetes,

būtinai palikite komentarą ir (arba) įvertinkite šį receptą! Tai svarbu žinoti kiekvienam, kuris dalijasi savo receptais.